Er zijn diverse koks die de "Kookworkshop Thais" kunnen geven. Van één van hen hieronder een menu:
- Thom Kha Kai
- Khao Pad, gebakken rijst met ei
- Gestoomde zalm met soja en pepers
- Kip Cashew
- Thaise broccoli met pinda’s en limoen
- Salade met mango, koriander en taugé
Of kies voor bijvoorbeeld voor een menu van Job van Geresteijn van Met Genoegen.
Thais met zo weinig mogelijk voedselkilometers
"Een vleugje lokaal of een vleugje Thais net hoe je het ziet. De gerechten zijn gebaseerd op Thaise recepturen en daar waar mogelijk vervangen door Nederlandse producten. We werken dus wel met limoen, djeroet peroet citroengras en rode peper maar ik heb een mooie vervanger gevonden voor de Papaya en de mango. En ik ben zelf in de weer geweest om vissaus te maken. Ik hoop dat het je aanspreekt!"
*** Menu ***
SOM TAM (PAPAYA SALADE)
Papaya is hier niet goed te verkrijgen maar is goed te vervagen met Hollandse peren. Door de Thaise pepers is water hierbij het lekkerst . Uiteraard bepalen we samen hoe pittig we het eten maken
LARB
Een heerlijke vlees salade met huisgemaakte vissaus en gebakken ongekookte rijst
THAISE RODE CURRY
Deze klassieker kent bijna iedereen, ik leer om je curry naar een hoger level te tillen
STICKY RIJST MET FRUIT
Kleefrijst gekookt in kokosmelk met fruit uit het seizoen